Woda jest ważnym elementem w eksploatacji kawiarni i restauracji, dlatego można ją uznać za warunek udanego biznesu i zadowolenia klientów w tej branży. Jakość wody determinuje smak kawy i gorących napojów, wpływa na smak potraw i jakość wyników zmywania naczyń. Woda ma również znaczący wpływ na żywotność i wydajność wykorzystywanego sprzętu takiego jak ekspresy do kawy, zmywarki, piece konwekcyjno-parowe i inne urządzenia.
Typowe procesy, które stosujemy
- Zmiękczanie wody (usunięcie jonów wapnia i magnezu, co eliminuje powstawanie osadów kamienia kotłowego w czajnikach, ekspresach do kawy, zmywarkach, bojlerach, na ścianach garnków itp.)
- Redukcja zawartości żelaza i manganu (eliminacja żelazistego zapachu i posmaku, korozji urządzeń i instalacji)
- Filtracja wody (usunięcie chloru i jego związków, poprawa zapachu i posmaku wody oraz produktów z niej powstałych)
Każdy klient jest dla nas ważny
Tworzymy oferty dopasowane do potrzeb klienta – dzwonimy, spotykamy się, rozmawiamy, analizujemy i dostarczamy propozycje najlepszych rozwiązań.